Interessant:

Acer Liquid Z3 DUO hands-on test

test 24 september 2013 om 14:22

De Acer Liquid Z3 DUO is een aantrekkelijk geprijsde smartphone (129 euro) met een 3,5-inch touchscreen, Android 4.2  en dual-sim. PortableGear bekijkt het toestel nader.

Android 4.2 & Quick Modi

De Acer Liquid Z3 DUO (Z130) is een prettig in de hand liggend en lekker compact toestel, die komt in de kleuren zwart ("Rock Black") of wit ("Classic White"). Deze kleuren betreffen de voorzijde: de cover aan de achterzijde (waarin een beschermflap voor het display is geintegreerd) is beschikbaar in verschillende kleuren. De Liquid Z3 draait op Android 4.2 Jelly Bean, maar bijzonder is dat het toestel daarnaast ook vier vooraf ingestelde gebruikersprofielen biedt. Deze zogenaamde 'Quick Mode'-profielen zijn gericht op verschillende gebruikers- en leeftijdsgroepen en bieden beperkte mogelijkheden ten opzichte van de volledige Android-interface.

Acer Liquid Z3 DUO: Android 4.2 Jelly Bean
Acer Liquid Z3 DUO: Android 4.2 Jelly Bean

In de Quick Modi heb je de keuze uit een basismodus (voor jongeren met alle bel- en sms-functies), een seniormodus (met toegang tot berichten, radio, weer, vergrootglas, klok, sneltoets-contacten), een klassieke modus (alle hoofdfuncties in een eenvoudig en georganiseerd menu voor mensen die voor het eerst een smartphone gebruiken) en een toetsenbordmodus (voor als je in het bijzonder de spreekfunctionaliteit gebruikt en altijd direct je toetsenbord nodig hebt). Dit zijn leuke mogelijkheden voor minder ervaren smartphone-gebruikers, maar gelukkig kan de ervaren gebruiker ook nog altijd gebruik maken van de complete Android 4.2-interface. De Google Play Store wordt ondersteund.

Acer Liquid Z3 DUO: Quick Modus
Acer Liquid Z3 DUO: Quick Modus

Specificaties

De Liquid Z3 DUO is voorzien van een 1GHz dual-core processor die bij alledaagse prestaties zorgt voor redelijk vlotte prestaties. De powertoets en de headset-aansluiting vind je aan de bovenzijde van het toestel, aan de rechterzijde bevindt zich de volumetoets. Aan de achterzijde van de telefoon zijn een 3-megapixel camera en een goede DTS-speaker opgenomen. Helaas ontbreekt een frontcamera/webcam, zodat videochatten niet mogelijk is. Ondersteuning van WiFi, HSPA+ (tot 21 Mpbs), aGPS en Bluetooth 4.0 zorgen voor goede connectiviteit. Handig is daarnaast de dual-simfunctionaliteit, waarmee je twee simkaarten (bijvoorbeeld één voor werk en één voor privé) tegelijkertijd kan gebruiken. Het toestel heeft 4GB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD. Tevens is de (1.500 mAh) accu uitneembaar: de twee simkaart-sloten en het microSD-kaartslot bevinden zich onder de batterij.

Acer Liquid Z3 DUO: dual-simfunctionaliteit
Acer Liquid Z3 DUO: dual-simfunctionaliteit

Conclusie

"De Liquid Z3 overbrugt de stap voor een nieuwe generatie van smartphone-gebruikers en geeft ze alles wat ze nodig hebben, zonder in te leveren op het formaat en de eenvoud die ze zoeken", vertelde Allen Burnes, de topman van Acer Europa, over de Liquid Z3 DUO. Acer maakt de woorden van Burnes waar: de Z3 is daadwerkelijk een lekker compact toestel met prima specificaties, voor een aantrekkelijke prijs van 129 euro. Je krijgt de beschikking over de laatste Android-versie en voor de prijs een degelijke camera en processor. Daarnaast is de ondersteuning van dual-sim erg praktisch. Het enige kleine smetje is het ontbreken van een frontcamera.

Acer Liquid Z3 DUO: achterzijde (rode cover)
Acer Liquid Z3 DUO: achterzijde (rode cover)

Video

portablegear.nl