menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Tablets populair onder 1-jarigen

Tablets populair onder 1-jarigenapr 13Uit onderzoek van Mijn Kind Online blijkt dat ιιn op drie 1-jarigen regelmatig speelt met een tablet. Bij de 3-jarigen speelt meer dan de helft op een tablet.

Het onderzoek van Mijn Kind Online (in opdracht van Mediawijzer.net) vond plaats onder ruim 1.000 ouders. Volgens het onderzoek is het gebruik van tablets door 1-jarigen het afgelopen jaar flink toegenomen. Vorige jaar speelde nog ιιn op de acht 1-jarige kinderen op een tablet: nu is dat ιιn op drie. 63 procent van de ouders zegt dat "het gebruik van digitale media goed is voor de ontwikkeling van hun kind".

De tabletmarkt speelt handig op op de populariteit van tablets onder peuters: er komen steeds meer tablets speciaal voor kinderen, zoals de Archos ChildPad, de Polaroid Junior, de dServe Kidz Tablet en de Kurio Telekids Tablets. Vorige jaar kwam opiniepeiler Maurice de Hond met het plan om basisscholen helemaal rond tabletonderwijs in te richten op zogenaamde Steve Jobs-basisscholen of iPad-basissscholen.

Acer Iconia Tab 510: Windows 8-tablet
Acer Iconia Tab 510: Windows 8-tablet

11 april 2013 - 11:04
Dossier: Maatschappij
Bron: Metro

Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord