Interessant:

Asus PadFone 2 in april in Nederland

nieuws 26 maart 2013 om 13:23

Asus heeft bekendgemaakt dat de PadFone 2, Asus' combinatie van een 4,7-inch Android-smartphone en een 10,1-inch tablet, vanaf april in Nederland en België beschikbaar is voor een adviesprijs van 699 euro.

ASUS-voorzitter Jonney Shih onthulde oktober 2012 de Asus PadFone 2 onder wereldwijde media-aandacht tijdens een persconferentie in Milaan, Italië. "Onze niet aflatende drive om te innoveren via onze 'Design Thinking'  filosofie stelde ons in staat de PadFone 2 te creëren. Hij is mooi, hij is snel en niet te vergeten, hij is intuïtief", aldus de heer Shih.

De PadFone 2 is een 4,7-inch high-end Android-smartphone die via de dokmogelijkheid met de unieke PadFone 2 Station  verandert in een lichtgewicht en tegelijk volledig functionele 10,1-inch tablet. Apps worden onmiddellijk geoptimaliseerd om zowel tablet- als telefoon-modi te ondersteunen, met een directe overgang tussen smartphone en tablet schermformaten.

Asus PadFone 2
Asus PadFone 2

Een 1,5GHz Qualcomm Snapdragon S4 quad-core processor met 2GB RAM zorgt voor snelle PadFone 2 prestaties, zowel in smartphone- als tabletmodus. Het nieuwe 4,7-inch 1280 x 720 HD Super IPS+ scherm maakt gebruik van krasbestendig Corning Fit Glas en levert scherpe, gedetailleerde beelden. Een 13-megapixel camera maakt gedetailleerde beelden, zonder sluitervertraging. De burst-modus kan tot 100 opnamen maken met een razendsnelle zes foto's per seconde, en gelijktijdig 1080p HD-video opnemen op 30 fps, of 720p HD-video op 60fps. Het geheugen bedraagt 32GB (met daarnaast twee jaar lang 50GB gratis ASUS WebStorage). Daarnaast ondersteunt de PadFone 2 NFC en 4G/LTE.

De PadFone 2 heeft verder een nieuwe versie van de SuperNote app, die ogenblikkelijk handgeschreven, in meerdere talen gemaakte notities omzet in bewerkbare tekst. De Instant Translation tool vertaalt met één druk op de knop elk woord, elke zinsnede of zin in een e-mail, op webpagina's of in applicaties, zonder dat een externe vertaaltool nodig is.

De Asus PadFone 2 is vanaf midden april verkrijgbaar in Nederland en België voor een adviesprijs van 699 euro. De voorgaande originele PadFone is niet officieel in Nederland op de markt gekomen. Afgelopen februari kondigde Asus al een opvolger voor de PadFone 2 aan: de Asus PadFone Infinity.

portablegear.nl