Interessant:

Bruce Willis in actie tegen iTunes-voorwaarden

nieuws 4 september 2012 om 11:15

Hollywood-acteur Bruce Willis overweegt de strijd aan te gaan met Apple over de iTunes-overwaarden, waarin staat dat Apple eigenaar van je via iTunes gekochte digitale muziek blijft.

Apple geeft de gebruiker slechts een licentie op de via iTunes gekochte muziek. De gebruiker is daarmee enkel een 'holder' van de muziek, Apple blijft de officiële eigenaar. Dat betekent dat Apple in theorie accounts kan afsluiten als zij denken dat de gebruiker illegaal muziek aan anderen geeft. Daarnaast kan je je mp3-nummers alleen op je eigen iPod zetten. Amazon hanteert overigens bijna dezelfde regels bij de e-books voor de Amazon Kindle e-reader.

Omdat Apple eigenaar blijft van de muziek en via iTunes gekochte mp3'tjes niet eenvoudig zijn over te zetten, is het niet mogelijk muziek met familie te delen. Daar is acteur Bruce Willis - vooral bekend van Die Hard - niet blij mee: hij wil zijn muziek legaal kunnen delen met (en nalaten aan) zijn dochters Rumer (24), Scout (20) en Tallaluh (18), die hij kreeg met zijn ex-vrouw Demi Moore.

Bruce Willis zegt "daarom van plan te zijn" de juridische strijd aan te gaan met Apple over de iTunes-voorwaardes. Vooralsnog is het echter bij een plan gebleven.

Daily Mail