Interessant:

Telenet ziet af van overname KPN-dochter BASE

nieuws 13 augustus 2012 om 14:48

Het Belgische telecombedrijf Telenet wil niet langer KPN-dochter BASE overnemen; het bedrijf uit Mechelen zou meer de klemtoon willen leggen op de 'duurzame' mobiele diensten die het aanbiedt via het netwerk van Mobistar. [update]

Dat meldt de Vlaamse krant De Standaard. Afgelopen mei meldde de Vlaamse krant De Tijd nog dat "Telenet een versnelling hoger schakelde bij de overname van KPN-dochter BASE". Dat blijkt dus niet het geval. Sterker nog, het Belgische bedrijf zegt niet van plan te zijn in de toekomst nog enige "grote overnames" te doen.

Telenet zegt in De Standaard "de voorkeur te geven aan intense partnerships boven overnames om de mobiele ambities waar te maken". Het bedrijf zegt "zeer tevreden" te zijn met het huidige partnership met Mobistar - dat Telenet onlangs voor vijf jaar verlengde.

KPN hoopte dochterbedrijf BASE aan Telenet te verkopen om meer geld in kas te krijgen, waarmee het een overname door het Mexicaanse telecomconcern América Móvil kan verijdelen. KPN-dochter E-Plus staat eveneens in de verkoop, maar vooralsnog is het ook niet gelukt dit dochterbedrijf te slijten.

Update: KPN maakte enkele dagen later bekend helemaal te stoppen met het verkoopproces van BASE wegens de "moeilijke financiële marktomstandigheden".

De Standaard