Interessant:

Map Share op alle TomTom-navigatiesystemen

nieuws 4 juli 2012 om 10:25

TomTom Map Share, waarmee je dagelijkse kaartwijzingen ontvangt, is sinds kort beschikbaar op alle TomTom-modellen. Voorheen was Map Share alleen beschikbaar op een beperkt aantal TomTom-navigatiesystemen.

Met Map Share kan een je een TomTom-kaart personaliseren en wijzigingen ontvangen via de wereldwijde Map Share-community. Map Share-technologie maakt het mogelijk om kaarten op een navigatiesysteem up-to-date te houden door wijzigingen direct door te voeren. Dynamische veranderingen, zoals een nieuwe maximumsnelheid, een nieuwe straatnaam, werkzaamheden of een nieuwe bewegwijzering, zijn direct te updaten op het systeem. Je kan deze veranderingen, als je dat wil, delen met TomTom en de Map Share-community. Alle klanten van TomTom kunnen nu gratis elke dag Map Share-wijzigingen downloaden.  

Map Share stelt gebruikers van een TomTom-systeem in staat om veelvoorkomende routewijzigingen te rapporteren en te delen. TomTom controleert daarbij de langetermijnveranderingen en neemt deze op in zijn kwartaalupdates. TomTom hanteert een hybride aanpak bij het creëren van kaarten en gebruikt daarbij bronnen als eigen gegevensverzameling, overheidsdata, satellietgegevens en data van de Map Share-community. Zo zorgt TomTom ervoor dat een kaart de realiteit weergeeft. 

Map Share was al voor veel TomTom-klanten beschikbaar. Vanaf eind vorige maand hebben ook gebruikers van de TomTom Start, Via en GO de mogelijkheid om dagelijks gratis wijzigingen te ontvangen via de TomTom Map Share-community. Dat is mogelijk via een gratis software-update.

portablegear.nl