menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Galaxy S3 ontploft

Samsung Galaxy S3 ontploftjun 12In Ierland is een editie van de Samsung Galaxy S3 ontploft terwijl hij een carkit zat; volgens de getroffen gebruiker "kwamen er plotseling een witte vlam, vonken en een luide klap uit de telefoon". [update]

Nadat het toestel was ontploft, haalde het slachtoffer de telefoon uit zijn carkit: het toestel was van binnen helemaal verbrand. De hitte had zelfs het plastic van de behuizing doen smelten. Toch deed de telefoon het nog wel - alleen had het toestel geen bereik meer.

De Ierse gebruiker nam contact op met zijn telefoonleverancier (Carphone Warehouse), maar deze wilde geen nieuw toestel levereren. Toen de support-service was Samsung echter het verhaal had gehoord, kreeg de man wel een nieuwe Samsung Galaxy S3 van Samsung.

Het is niet duidelijk of er een fout in het toestel zat: mogelijk had het te maken met de carkit en de verwarming van de auto van het slachtoffer. Samsung USA zegt de zaak te onderzoeken. Eerder ontbrandden andere mobiele apparaten, waaronder de iPhone 4 en de iPod nano 1G.

Ontplofte Samsung Galaxy S3 (via boards.ie)
Ontplofte Samsung Galaxy S3 (via boards.ie)

Naschrift: de getroffen gebruiker heeft uiteindelijk toegegeven dat de ontplofte Galaxy S3 was verhit door een 'externe bron' (waarschijnlijk in een magnetron). Van zelfontbranding was derhalve geen sprake!

23 juni 2012 - 10:59
Dossier: Waar maar raar
Bron: Engadget

Reacties

'Ontplofte' Samsung Galaxy S III blijkt onzinverhaal

Enkele weken geleden kwam een Ierse bezitter van een Samsung Galaxy S III overal in het nieuws nadat zijn dure smartphone spontaan 'ontploft' zou zijn. Samsung gaf direct aan de zaak serieus te nemen en stelde een onderzoek in. Uit de resultaten van dat onderzoek blijkt nu dat de oorzaak van de 'ontploffing' nooit in de telefoon zelf heeft kunnen zitten, maar dat een externe energiebron de oververhitting moet hebben veroorzaakt.

De schade die aan de telefoon is geconstateerd, zou erop wijzen dat het toestel mogelijk even in een magnetron heeft gelegen. Dit zou wel eens kunnen kloppen, aangezien degene die het verhaal over de 'ontploffing' de wereld in heeft geholpen inmiddels nieuwe informatie naar buiten heeft gebracht. Iemand anders zou een 'fout' hebben gemaakt in een poging de smartphone te herstellen, nadat deze nat was geworden... Het ziet er dus naar uit dat Galaxy S III-bezitters weer opgelucht adem kunnen halen.gast - 11 jul 2012 14:50

Ik moet eerlijk toegeven, het is een geweldige telefoon ik heb hem zelf. maar ik vind hem zelf ook best warm worden, als je nog maar even op bijvoorbeeld internet bent dan begint hij echt te gloeien aan de onderkant!!Kim - 3 jul 2012 15:42

Zo te zien is de telefoon niet ontploft anders zou de batarij niet ok zijn. Wat ik zie is dat de carkit niet origineel is geweest of hij is idd in de fik gezet om samsung een slechte naam te geven :-)

Hiet is een moord telefoon wat ik begrijp uit alle referenties!gbr - 26 jun 2012 23:07

Die S3 zou toch van onverwoestbaar keramiek gemaakt worden? gewoon ordinair smeltbaar plastic dus.

ZE SMELTEN DE SAMSUNGS!Jan - 25 jun 2012 12:44

Ik denk dat apple dit ding in de fik gezet heeft om de s3 een slechte naam te geven xDIkke - 23 jun 2012 14:20

Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord