menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

TomTom: problemen met GPS-signaal

TomTom: problemen met GPS-signaalapr 12Sommige TomTom-navigatiesystemen hebben sinds 31 maart 2012 problemen met het ontvangen van een GPS-signaal; TomTom zegt hard te werken aan een oplossing.

TomTom meldt dat het probleem wordt veroorzaakt door een "'leap year' (schrikkeljaar) bug in de software van de GPS-ontvanger". Het Amsterdamse bedrijf zegt verder dat er "hard gewerkt wordt aan een permanente oplossing die beschikbaar komt op de TomTom-website in de vorm van een software fix". Sommige TomTom-gebruikers melden dat ook een soft-reset het probleem tijdelijk kan oplossen.

Als je TomTom een signaal ontvangt van minder dan vier satellieten of de signalen niet sterk genoeg zijn, wordt de rijweergave grijs weergegeven. Ook wordt er een van de volgende berichten weergegeven: "Wacht op bruikbaar GPS-signaal…", "Slechte GPS-ontvangst..." of "GPS-signaal x sec geleden verloren".

TomTom houdt je via via deze site op de hoogte van de ontwikkelingen omtrent de oplossing van het probleem.

Naschrift: er is inmiddels een software-update beschikbaar die de problemen oplost.

03 april 2012 - 10:34
Dossier: Navigatiesystemen
Bron: TomTom

Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord