Interessant:

Samsung Galaxy Ace hands-on

test 31 januari 2011 om 15:16

De Samsung Galaxy Ace (S5830) is Samsungs nieuwste smartphone / ladyphone met Android 2.2 en een 3,5-inch touchscreen. Een hands-on.

De Samsung Galaxy Ace (S5830) is een ladyphone-smartphone met een 3,5-inch multitouch touchscreen. Het toestel is daarmee iets kleiner dan de 4-inch Samsung Galaxy S (i9000). Aan de witte achterzijde van de Ace vind je de cameralens (niet afgeschermd), de flitser en een speaker. Aan de linkerzijde is de volumetoets bevestigd en aan de rechterzijde de aan/uit-toets en een (afgeschermd) microSD-geheugenkaartslot (tot maximaal 32GB). Aan de bovenzijde ten slotte is een 3,5mm poort waarop je alle standaard headsets kan aansluiten en een (afgeschermde) microUSB-aansluiting waarmee je het toestel met je computer verbindt. Het toestel is eenvoudig te openen en de batterij is makkelijk uitneembaar, maar dat is alleen nodig als je van SIM-kaart wisselt. Een gemis is wel, evenals op de Galaxy S, een aparte cameratoets. De camera moet je nu via het menu selecteren en foto's maak je door op het touchscreen te drukken. Dit is een beetje omslachtig en had gemakkelijk opgelost kunnen worden met een speciale cameratoets. Met een dikte van 12 mm en een gewicht van 113 gram past de Galaxy Ace prima in je broekzak. Samsung positioneert de Galaxy Ace als een ladyphone-smartphone. Naast een witte achterzijde en een zwarte voorzijde zijn de zijkanten van dit Android 2.2-toestel daarom fraai in het zilver afgewerkt. Tevens is de Galaxy Ace leverbaar met een SuperTrash phone bag om de telefoon in op te bergen.

Samsung Galaxy Ace (S5830)
Samsung Galaxy Ace (S5830)

Samsung Galaxy Ace (S5830)
Samsung Galaxy Ace (S5830)

De Samsung Galaxy Ace (S5830) draait bij levering op Android 2.2 Froyo en dat betekent dat je kan rekenen op directe ondersteuning van alle bekende Google-applicaties, zoals Gmail, Google Search, Google Talk en YouTube. Deze editie van Android ondersteunt daarnaast Flash 10.1, zodat ook Flash-websites op het toestel te bekijken zijn. Middels Google Voice Search kan je ook stemopdrachten geven. In de TouchWiz 3.0-interface vind je makkelijk de weg. Additionele applicaties download je in de Android Market of via Samsung Apps. Met de 5-megapixel camera met LED-flitser en autofocus maak je degelijke foto's. Muziek en video's bekijk je op de uitgebreide mediaspeler; daarnaast ondersteunt de Galaxy Ace ook FM-radio. De connectiviteit is prima in orde met WiFi, 3G/HSDPA, Bluetooth, Microsoft Exchange ActiveSync-ondersteuning en Samsung AllShare. Met AllShare deel je eenvoudig draadloos bestanden met andere AllShare-elektronica. Een 800MHz processor zorgt voor degelijke prestaties en snelle multitasking. De ThinkFree-documentviewer geeft je de mogelijkheid bestanden te bekijken. Met de Swype-technologie zijn berichten razendsnel te schrijven door met een vinger over het on-screen toetsenbord te 'vegen'. Navigeren doe je dankzij de ingebouwde aGPS-functionaliteit en Google Maps Navigatie. De Galaxy Ace heeft 150MB intern geheugen, dat je middels een microSD-geheugenkaart (tot 32GB) kan uitbreiden. Een 2GB microSD-geheugenkaart wordt meegeleverd.

Samsung Galaxy Ace (S5830)
Samsung Galaxy Ace (S5830)

V.l.n.r.: Galaxy Tab, Galaxy S en Galaxy Ace
V.l.n.r.: Galaxy Tab, Galaxy S en Galaxy Ace

De Samsung Galaxy Ace (S5830) is een fraaie combinatie van een ladyphone en een smartphone. Het toestel biedt dankzij Android 2.2 en goede netwerkopties (3G, WiFi, AllShare) de mogelijkheden van een smartphone, maar heeft ook het compacte en stijlvolle design van een ladyphone. Enige puntjes van kritiek zijn het ontbreken van een aparte cameratoets en het beperkte interne geheugen van 150MB. Het laatste punt wordt echter gecompenseerd doordat een 2GB geheugenkaart wordt meegeleverd. Door de TouchWiz 3.0-interface is het toestel eenvoudig in gebruik en de uitbreidingsmogelijkheden zijn eindeloos dankzij de vele beschikbare apps in de Android Market en via Samsungs Apps Store. De Galaxy Ace is daarmee een toestel dat zowel smartphone- als ladyphone-liefhebbers zal aanspreken.

portablegear.nl