Interessant:

bada-apps competitie voor Nederlandse developers geopend

nieuws 3 augustus 2010 om 10:39

Samsung Mobile heeft in Nederland een bada-apps competitie uitgeschreven, waarbij je kans maakt op een 55-inch 3D LED-TV indien je app behoort tot de vijf meest gedownloade bada-apps.

De Samsung Wave (S8500) is sinds een aantal weken een van de beste verkochte smartphones van Nederland. De Wave is het eerste toestel met Samsungs bada-besturingssysteem. De bada-apps uit de Samsung Apps store blijken eveneens zeer populair.

Op dit moment worden in Nederland al meer dan 25.000 bada-apps per week gedownload. De lokale apps scoren hierbij het beste. De Buienradar bada-app wordt het meest gedownload. Ook Radio 538 en Need for Speed Shift worden vaak gedownload.

Sinds Samsung gestart is met het organiseren van bada Developer Days, waarvan de Nederlandse editie op 3 juni in Amsterdam plaatsvond, worden er continu nieuwe bada apps toegevoegd aan de Samsung Apps store. Op dit moment staat de teller op bijna 600 bada apps. "Het is goed om te zien dat ontwikkelaars en content providers deel willen uitmaken van de bada community," zegt Ronald Peters, Head of Mobile Product Management van Samsung Electronics Benelux.

Samsung Mobile heeft nu de bada-apps competitie voor Nederlandse developers uitgeschreven. Degenen die een applicatie ontwikkelt die behoort tot de vijf meest gedownloade bada-apps maakt kans op een 55-inch LED-TV.

portablegear.nl