Interessant:

Samsung houdt bada Developer Day in Nederland

nieuws 26 mei 2010 om 09:36

Op 3 juni 2010 vindt de Nederlandse editie plaats van de Samsung bada Developer Day; het DevCamp. Deze dag draait alles om bada, het nieuwe besturingssysteem van Samsung.

Deze dag is de uitgelezen kans om verdere uitleg te krijgen over het nieuwe bada platform voor Samsung mobiele telefoons. De SDK en API van bada zijn nu vrijgegeven voor ontwikkelaars en leveranciers van applicaties.

"Samsung bada is voor ontwikkelaars en content providers een uitgelezen kans om hun applicaties en content op een ongekend groot aantal devices in de hele wereld geïnstalleerd te krijgen," zegt Geert Mol, marketing manager bij Samsung Mobile in Nederland. "Het bada DevCamp kan gezien worden als het officiële startschot voor de lokale ontwikkeling van applicaties. Tijdens deze dag lichten we een aantal belangrijke aspecten van het platform, de SDK en de Samsung Apps store verder toe. We nodigen dan ook iedere ontwikkelaar uit om onderdeel te worden van de bada-community om zo elkaars positie te kunnen verstevigen." Bovendien is er gelegenheid om direct vragen te stellen aan de bada technische teams uit Nederland en Korea.

Ook is er een aantal prijzen te winnen voor de beste apps. Internationaal wordt er $ 2,7 miljoen (zo'n 2,2 miljoen euro) aan prijzengeld verdeeld, terwijl developers in Nederland ook nog eens kans maken op een van de vijf 46" LED-TV's.

bada werd eind vorig jaar wereldwijd geïntroduceerd en kreeg tijdens het MWC in Barcelona een eerste gezicht met de aankondiging van de Samsung Wave, de eerste mobiele telefoon die op het open bada platform draait. Meer informatie over de bada Developer Day is te vinden op www.badadeveloperday.nl; ook kunnen ontwikkelaars en contentpartijen zich via deze site aanmelden voor het bada DevCamp.

Samsung bada Developer Day


Gerelateerde producten