menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Dell Vostro V13 mini-laptop geintroduceerd

Dell Vostro V13 geintroduceerddec 09Dell heeft de Vostro V13, een zakelijke 13,3 inch mini-laptop geintroduceerd; de 1,59 kg lichte V13 beschikt over een zuinige Intel ULV-processor; een cd/dvd-drive ontbreekt.

De Dell Vostro V13 is exclusief ontworpen voor kleine ondernemers die regelmatig onderweg zijn. De laptop is daarom slechts 16,5 mm dun en heeft een gewicht van slechts 1,59 kg. Dankzij een zuinige Intel ULV-processor verbruikt de Vostro V13 relatief weinig stroom, waardoor de accu relatief lang meegaat. Opvallend is verder de plaatsing van het display: deze zit iets verder naar voren dan op veel andere laptops, waardoor de scharnieren meer in het oog springen. De V13 is door deze versterkte zinken scharnieren en een behuizing van geborsteld aluminium wel prima en veilig mee te nemen. De Vostro V13 is leverbaar met Windows 7.

Dell Vostro V13
Dell Vostro V13

Door het ontbreken van een cd/dvd-drive is de Dell Vostro V13 te plaatsen in een tussencategorie tussen netbooks en notebooks. Handig voor zakelijke (en ook voor andere) gebruikers zijn de ingebouwde webcam en microfoon waarmee je online gesprekken kan voeren en videovergaderingen houden. Wat betreft draadloze verbindingsopties kan je kiezen uit 802.11g/n WLAN, Bluetooth of WWAN3. Data kunnen beschermd worden door gebruik te maken van optionele, volledig versleutelde harde schijven. De online back-uptoepassing Dell DataSafe beschermt bedrijfskritische gegevens en biedt de mogelijkheid om deze waar nodig te herstellen.

Dell Vostro V13
Dell Vostro V13

De Dell Vostro V13 is de eerste zakelijke mini-laptop van Dell met een ULV-processor, waardoor de accuduur zich kan meten met die van de gemiddelde netbook. Dankzij de mobiele breedband- en beveiligingsmogelijkheden is de V13 zeer geschikt voor zeer mobiele zakelijke gebruikers. Houd er wel rekening mee dat een ingebouwde cd/dvd-drive ontbreekt (uiteraard kan je wel een externe cd-rom speler aansluiten).

De Dell Vostro V13 is vanaf 8 december verkrijgbaar in Nederland vanaf een prijs van € 399,- (plus levering en BTW).

08 december 2009 - 09:52
Dossier: Netbooks
Bron: PortableGear

Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord