Interessant:

Met Pocket MPV divx op de Pocket PC

nieuws 26 maart 2003 om 23:07

Sinds kort is het mogelijk om het populaire Divx-formaat voor filmbestanden op de Pocket PC af te spelen. Met Pocket MPV kunnen lage bitrates Divx bestanden op de Pocket PC afgespeeld worden.

Het is dus mogelijk om waar dan ook je Divx bestanden te bekijken. Pocket MPV onderteunt ook het bekende .avi, .mpeg film-formaat. Met Pocket MPV kan een .mpg-bestand van 10MB gecomprimeerd worden tot 3,7 MB, en dit zonder beduidend kwaliteitsverlies. En hoe kleiner het bestand, hoe beter als het gaat om de Pocket PC.

Op een Pocket PC met Pocket MPV kunnen de film bestanden afsgespeeld worden met Windows Media Player. Dit kan al dan niet in volledig scherm, de kleurhelderheid en contrast kunnen aangepast worden en er kan eventueel ondertiteling gekozen worden.

Minpunten zijn dat het converteren van bestanden naar het Divx formaat lastig kan zijn voor beginnende gebruikers en dat de helderheid van de kleuren soms verloren kan gaan. In de volgende versies van Pocket MPV behoren deze problemen tot de verleden tijd, volgens de fabrikanten.

Pocket PC Freeware