menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Motorola XOOM review

Gearchiveerd
Foto Motorola XOOM (1)Foto Motorola XOOM (2)Foto Motorola XOOM (3)Foto Motorola XOOM (4)

Inleiding

De Motorola XOOM is de eerste tablet met Android 3.0 Honeycomb, dat Google speciaal ontwikkeld heeft voor tablets. De XOOM beschikt over een krachtige dual-core 1GHz NVIDIA Tegra 2-processor voor snelle prestaties en ondersteunt Adobe Flash Player om optimaal websites te kunnen bekijken. Met de 2-megapixel camera aan de voorzijde kan je videochatten en met de 5-megapixel camera aan de achterzijde kan je foto's maken en 720p HD-video's opnemen. Op de Motorola XOOM zijn video's in 1080p Full HD-kwaliteit te bekijken en middels HDMI is Motorola's tablet eenvoudig op een HD-televisie aan te sluiten. WiFi, 3G, push e-mail, Bluetooth 2.1, een 3,5mm poort, 32GB geheugen en 1GB RAM zijn standaard. Er staat ook een 4G/LTE-edtie van de XOOM in de planning. Verder zijn voor de Motorola XOOM verschillende losse accessoires beschikbaar, waaronder een HD-speaker dock en een toetsenbord. De XOOM is in november 2011 opgevolgd door de Motorola XOOM 2.

Apparaat & afmetingen

De Motorola XOOM is een 10,1-inch Android 3.0-tablet met een gewicht van 730 gram. De afmetingen van het tablet zijn 24,9 x 16,8 x 1,3 centimeter.

Hardware

De Motorola XOOM draait op een 1 GHz NIVIDIA Tegra 2 processor en heeft een intern geheugen van 32 GB. Het DDR2 SDRAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 10,1\"-|spec_Scherm=-1|-scherm is 800 x 1280 pixels. |tekst_Scherm=-1| Met de ingebouwde webcam kan je de XOOM ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de XOOM in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Motorola aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Motorola XOOM kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Motorola XOOM draait op Android 3.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor het gebruik op tablets. De browser-, camera-, contacts- en email-toepassingen in Android 3.0 zijn ook allemaal aangepast voor het gebruik op grotere (tablet)displays. De browser kent enkele van de belangrijkste vernieuwingen. Je kan er nu voor kiezen om automatisch ingelogd te zijn op Google sites (bijvoorbeeld Gmail). Met een Google-account kan je daarnaast automatisch je bookmarks synchroniseren met Google Chrome. Het zoomen en scrollen is verbeterd, wederom met het oog op grotere displays. Meerdere tabs vervangen de verschillende browser-schermen. Niet onbelangrijk is dat in Android 3.0 een \"incognito-modus\" is toegevoegd waarmee je anoniem kan browsen. Android 3.0 is verder de eerste Android-editie die zowel single- als multicore-processors ondersteunt. Voor Android 3.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De Motorola XOOM ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Motorola XOOM

Van de Motorola XOOM staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Motorola XOOM is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Motorola XOOM
XOOM
10,1" touchscreen Android 3.032 GB opslag 1 GHz dualcore processor3GBluetooth en WiFi5 megapixel camera730 gram249,0 x 168,0 x 13,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord