menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Motorola XOOM review

Gearchiveerd
OSAndroid 3.0
Opslag32 GB
Scherm10,1" (149 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Motorola XOOM (1)Foto Motorola XOOM (2)Foto Motorola XOOM (3)Foto Motorola XOOM (4)

Inleiding

De Motorola XOOM is de eerste tablet met Android 3.0 Honeycomb, dat Google speciaal ontwikkeld heeft voor tablets. De XOOM beschikt over een krachtige dual-core 1GHz NVIDIA Tegra 2-processor voor snelle prestaties en ondersteunt Adobe Flash Player om optimaal websites te kunnen bekijken. Met de 2-megapixel camera aan de voorzijde kan je videochatten en met de 5-megapixel camera aan de achterzijde kan je foto's maken en 720p HD-video's opnemen. Op de Motorola XOOM zijn video's in 1080p Full HD-kwaliteit te bekijken en middels HDMI is Motorola's tablet eenvoudig op een HD-televisie aan te sluiten. WiFi, 3G, push e-mail, Bluetooth 2.1, een 3,5mm poort, 32GB geheugen en 1GB RAM zijn standaard. Er staat ook een 4G/LTE-edtie van de XOOM in de planning. Verder zijn voor de Motorola XOOM verschillende losse accessoires beschikbaar, waaronder een HD-speaker dock en een toetsenbord. De XOOM is in november 2011 opgevolgd door de Motorola XOOM 2.

Besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor het gebruik op tablets. De browser-, camera-, contacts- en email-toepassingen in Android 3.0 zijn ook allemaal aangepast voor het gebruik op grotere (tablet)displays. De browser kent enkele van de belangrijkste vernieuwingen. Je kan er nu voor kiezen om automatisch ingelogd te zijn op Google sites (bijvoorbeeld Gmail). Met een Google-account kan je daarnaast automatisch je bookmarks synchroniseren met Google Chrome. Het zoomen en scrollen is verbeterd, wederom met het oog op grotere displays. Meerdere tabs vervangen de verschillende browser-schermen. Niet onbelangrijk is dat in Android 3.0 een \"incognito-modus\" is toegevoegd waarmee je anoniem kan browsen. Android 3.0 is verder de eerste Android-editie die zowel single- als multicore-processors ondersteunt. Voor Android 3.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De Motorola XOOM ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Motorola XOOM

Van de Motorola XOOM staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Motorola XOOM is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,5. Lees hier de test(en).

Specificaties Motorola XOOM

Motorola XOOM
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht730 gram
Afmetingen249,0 x 168,0 x 13,0 mm
IP codering
Accuvermogen6.500 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 3.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Opslag32 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (149 ppi)
Resolutie800 x 1.280px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Selfiecamera
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
Verbinding
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord