menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

LG Prada 3.0 review

Gearchiveerd
Foto LG Prada 3.0 (1)Foto LG Prada 3.0 (2)Foto LG Prada 3.0 (3)Foto LG Prada 3.0 (4)Foto LG Prada 3.0 (5)Foto LG Prada 3.0 (6)Foto LG Prada 3.0 (7)

Inleiding

De LG Prada 3.0 (P940) (door LG en PRADA zelf omslachtig de 'PRADA Phone by LG 3.0' genoemd) is LG's derde Prada-telefoon, na de originele LG Prada uit 2006 en de LG Prada II uit 2008. De Prada 3.0 heeft een 4,3-inch touchscreen, waarvoor gebruik is gemaakt van de heldere NOVA-schermtechologie (bekend van de LG Optimus Black). De LG Prada 3.0 draait in eerste instantie op Android 2.3 Gingerbread; een update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich volgt. Verder is deze modieuze smartphone voorzien van een 1GHz dual-core processor, een 8-megapixel camera met een LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder, een documentviewer voor Office- en PDF-bestanden, WiFi, 3G/HSDPA, push e-mail, Bluetooth 3.0, een 1,3-megapixel webcam, 8GB geheugen (uitbreidbaar via microSD) en verschillende Google-apps (waaronder toepassingen voor YouTube en Google Talk). De interface van de Prada 3.0 is stijlvol uitgevoerd in het zwart, wit en in grijstinten, zodat deze prima bij het fraaie uiterlijk van de telefoon aansluit. De LG P940 Prada 3.0 wordt geleverd met diverse PRADA-branded mode-accessoires, zoals een Bluetooth-headset en verschillende beschermhoesjes.

Apparaat & afmetingen

De LG Prada 3.0 is een Android mode-telefoon met een gewicht van 138 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 12,8 x 6,9 x 0,9 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 330 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 300 uur. De LG Prada 3.0 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Bel- & datafuncties

De LG Prada 3.0 ondersteunt GSM 900, 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Prada 3.0 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Met de LG Prada 3.0 kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De LG Prada 3.0 heeft 8 GB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern MicroSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. De Prada 3.0 heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Scherm, camera & bediening

De LG Prada 3.0 bedien je middels een touchscreen. De LG Prada 3.0 heeft een ingebouwde camera met een 8,0 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De LG Prada 3.0 is uitgerust met een NOVA kleurenscherm (16.777.216 kleuren). NOVA is een door LG ontwikkelde heldere en energiezuinige schermtechnologie. Dit scherm heeft een resolutie van 480 x 800 pixels.

Besturingssysteem (OS)

De LG Prada 3.0 draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De LG Prada 3.0 ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Prada 3.0

Van de LG Prada 3.0 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG Prada 3.0 is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,6. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de LG Prada 3.0
Prada 3.0

4,3" NOVA touchscreen Android 2.38 GB opslag + MicroSD 1 GHz dualcore processor3GBluetooth en WiFi8 megapixel camera138 gram128,0 x 69,0 x 9,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord