menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

LG Optimus F5 review

Beschikbaar
OSAndroid 4.1
Opslag8 GB
Scherm4,3" (347 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto LG Optimus F5 (1)Foto LG Optimus F5 (2)Foto LG Optimus F5 (3)

Inleiding

De LG Optimus F5 (P875) is een 4G-smartphone met een helder 4,3-inch IPS-display. Het toestel heeft een 1,2 GHz dual-core processor en een 2.150 mAh batterij. Het toestel is verder voorzien van de nieuwste Android Jelly Bean 4.1-versie en van een aantal handige gebruiksfuncties die ook terug te vinden zijn op andere LG smartphones, zoals Qslide (een multi-task functie waarmee tekst van binnengekomen berichten in een semi-transparant laagje over video's getoond wordt), Quick Memo (voorzie je foto's of afbeeldingen van een eigen tekst of tekening en deel deze met je vrienden of familie) en Safety Care (wanneer een noodnummer gebeld wordt, of de telefoon een bepaalde tijd niet wordt gebruikt, stuurt je smartphone automatisch een bericht met je locatie aan een, door jezelf ingesteld, persoon). Tegelijkertijd met dit model is de 4,7-inch Optimus F7 aangekondigd.

Besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De LG Optimus F5 ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen LG Optimus F5

Van de LG Optimus F5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de LG Optimus F5 voorhanden.

Specificaties LG Optimus F5

LG Optimus F5
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht131 gram
Afmetingen126,0 x 65,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen2.150 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S4
Kloksnelheid2 core (max 1,2 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag8 GB + microSD
Scherm
Scherm4,3" (347 ppi)
Resolutie1.280 x 768px
SchermsoortTrue HD IPS
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord