menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

LG G5 review

Beschikbaar
OSAndroid 6.0
Opslag32 GB
Scherm5,3" (554 ppi)
Camera16,0 megapixel
Foto LG G5 (1)Foto LG G5 (2)Foto LG G5 (3)Foto LG G5 (4)Foto LG G5 (5)Foto LG G5 (6)Foto LG G5 (7)

Inleiding

In de herfst van 2016 heeft LG de LG G5 stilletjes vervangen door de LG G5 SE. Dit is een zeer licht uitgeklede variant van de LG G5 (3GB geheugen ipv 4GB en iets andere processor). De prijs van de G5 SE is lager dan de prijs van de originele LG G5. LG hoopt dat de goedkopere LG G5 SE een impuls aan de verkopen van de de LG G5 zal geven.

Algemeen

De LG G5 (H850) is de opvolger van de populaire LG G4. De LG G5 heeft een 5,3 inch Quad HD IPS Quantum scherm met 3D Arc Glass. Hierdoor krijgt het scherm een lichte curve aan de bovenkant. Handig is de Daylight Mode, waardoor de helderheid van het scherm buitenshuis altijd optimaal is. Daylight Mode herkent de lichtcondities en past de helderheid van het scherm hier direct op aan, naar maximaal 850 nit. Daarnaast is de LG G5 uitgerust met een always-on screen, dat constant de tijd en datum toont zonder het toestel te hoeven ontgrendelen. Het scherm maakt hiervoor gebruik van een techniek die ook in lcd-televisies van LG wordt gebruikt. Hierdoor heeft het Always-on scherm slechts een fractie van het totale batterijgebruik per uur nodig. De LG G5 is aan de achterkant standaard voorzien van twee camera's, waaronder ιιn met een 135-graden groothoeklens. De 135-graden groothoeklens heeft een beeldhoek die 1,7 keer groter is dan bestaande smartphone camera’s en 15 graden wijder dan het menselijke gezichtsveld. Tijdens het fotograferen kan je schakelen tussen de normale lens en de groothoeklens. De G5 is verder uitgerust met een krachtige en energiezuinige Qualcomm Snapdragon 820 processor, die ook nog een zorgt voor sneller opladen. De Low Power Location Estimation-technologie zorgt er tot slot voor dat de batterij van de LG G5 zuiniger werkt. Het energieverbruik door location-based apps wordt teruggebracht waardoor de efficiλntie van de batterij met 41,9 procent wordt verbeterd.

LG G5 extra modules

Innovatief is het modulaire karakter van de G5. De accu in het toestel is verwisselbaar door de onderkant van het toestel af te halen. In plaats van het terugzetten van dezelfde onderkant heb je de mogelijkheid om een andere onderkant terug te plaatsen met andere functionaliteiten. Tijdens de introductie van de G5 toonde LG een cameramodule (LG CAM Plus) en de LG Hi-Fi Plus met B&O PLAY. De LG CAM Plus is een veelzijdige cameramodule die gemakkelijk bevestigd wordt aan het toestel via de verwijderbare accu. De module is uitgerust met een cameragrip voor meer houvast en voorzien van fysieke knoppen; bijvoorbeeld om te zoomen of om een foto of video te maken. Daarbij biedt de LG CAM Plus een additionele batterij met nog een extra 1.200mAh. De LG Hi-Fi Plus met B&O PLAY is een innovatieve draagbare geluidsspeler, ontwikkeld in samenwerking met Bang & Olufsen en speelt audio af in de hoogste kwaliteit (32bit/384kHz). LG Hi-Fi Plus met B&O PLAY kan ook door middel van de uitneembare accu aan de LG G5 bevestigd worden. Daarnaast is de draagbare geluidsspeler ook als aparte DAC (Digital Audio Converter) te verbinden met iedere smartphone of PC.

Verder lezen...

- LG G5 vs. LG G4: verschil (specs)
Beste high-end telefoons 2016

Besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android M (of Android 6.0 Marshmallow)  is vooral gericht op een verbeterde gebruikservaring. Daartoe zijn de constante app-permissies afgeschaft. In Android Marshmallow hoef je slechts eenmaal permissies te geven voor apps, op het moment dat dat nodig is (meestal bij de installatie). In Android Marshmallow introduceert Google verder 'dozing', een speciale modus die alleen actief wordt als de sensoren van je toestel detecteren dat hij niet in gebruik is (bijvoorbeeld als je telefoon alleen op een bureau ligt). Als de dozing-functie actief wordt, gaat je toestel in een soort diepere slaapmodus, wat bespaart op het energieverbruik. Volgens Google kan Android Marshmallow dankzij deze modus zelfs tot 2x de standby-tijd halen van een Android Lollipop-toestel, met dezelfde instellingen. In de dozing-modus blijven wel je wekkers, herinneringen en belangrijke notificaties actief.

Prijzen en beoordelingen LG G5

Van de LG G5 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De LG G5 is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,4. Lees hier de test(en).

Specificaties LG G5

LG G5 SE
Aankondiging2016
Verkoopstart2016
Design
Kleuren

Gewicht159 gram
Afmetingen149,4 x 73,9 x 7,7 mm
IP codering
Soort simkaartnano-SIM
Accuvermogen2.800 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 6.0
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon 652
Kloksnelheid8 core (max 1,8 GHz)
RAM3 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB + microSD
Scherm
Scherm5,3" (554 ppi)
Resolutie2.560 x 1.440px
SchermsoortIPS
Verstevigd glass
Camera
Camera16,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera8,0 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Datasnelheid4G/LTE
DualSIM
VerbindingUSB-C

LG G5 topabo's

Alle LG G5 abonnementen
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord