menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Huawei Ascend P2 review

Gearchiveerd
Foto Huawei Ascend P2 (1)Foto Huawei Ascend P2 (2)Foto Huawei Ascend P2 (3)Foto Huawei Ascend P2 (4)Foto Huawei Ascend P2 (5)

Inleiding

De Huawei Ascend P2 is de opvolger van de Ascend P1. De Ascend D2 is voorzien van een 4,7-inch HD-display en Android 4.1 Jelly Bean. Het toestel heeft een 1.5 GHz quad-core processor en 4G-support voor super snel internet met downloadsnelheden tot 150 Mbps. De Ascend P2 is volledig in lijn met het elegante design van Huawei's P-serie: de P2 is slechts 8,4 millimeter dun en heeft een 4,7-inch IPS HD touchdisplay met tweede generatie Corning Gorilla Glass. De Huawei Ascend P2 heeft naast Android 4.1 de eigen Huawei Emotion UI 1.5 (user interface). De UniHome-functie houdt het homescherm opgeruimd, en met de "Me Widget" combineer je alle informatie en functies die je nodig hebt in ιιn widget. Met een 2.420 mAh batterij en een 1,5GHz quad-core processor is het downloaden van HD video's op de Ascend P2 mogelijk in slecht een paar minuten. Met de NFC module is het mogelijk om de Ascend P2 te gebruiken voor onder andere betalingen. Met Huawei's Quick Power Control (QPC) en Automated Discontinuous Reception (ADRX) batterijbesparende technologieλn, wordt 30 procent minder batterij verbruikt en wordt de laadtijd verminderd met 25 procent, ten opzichte van andere smartphones. De Huawei Ascend P2 komt in het zwart of wit.

Specificaties

De Huawei Ascend P2 is voorzien van een 1,5 GHz ARM Cortex-A9 quad-core processor met 1 GB RAM. De Huawei Ascend P2 heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 2.420 mAh. Met de Ascend P2 kan je razendsnel mobiel internetten dankzij de 4G (LTE) ondersteuning. De snelheid van 4G heft het verschil tussen thuis en onderweg op, waardoor ook bijvoorbeeld streaming video tot de mogelijkheden behoort. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 13-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 1,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Huawei Ascend P2 is uitgerust met een IPS-scherm met een resolutie van 1.280 x 720 pixels. IPS (In-Plane Switching) is een schermtechnologie die ontwikkeld is door het Japanse Hitachi om de kijkhoeken en kleurreproductie van displays te verbeteren. Het scherm van de Huawei Ascend P2 is verder gemaakt van het stevige Gorilla Glass. Gorilla Glass is kras- en stootbestendig, waardoor je scherm minder snel zal beschadigen. Tot slot biedt de Ascend P2 ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Ascend P2 is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Huawei Ascend P2 draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De Huawei Ascend P2 ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Huawei Ascend P2

De goedkoopste Huawei Ascend P2 kost op dit moment (los) € 449,95. Kijk in het Huawei Ascend P2 prijzenoverzicht voor actuele Huawei Ascend P2 aanbiedingen. De Huawei Ascend P2 is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Huawei Ascend P2
Ascend P2

4,7" IPS touchscreen (1.280 x 720 pixels)Android 4.18 GB opslag + geenARM Cortex-A9 1,5 GHz quadcore processor4GBluetooth en WiFi13 megapixel camera122 gram136,0 x 67,0 x 8,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord