menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

HTC Touch review

Gearchiveerd
OSWindows Mobile 6.0
Opslag192 MB
Scherm2,8" (143 ppi)
Camera2,0 megapixel
Foto HTC Touch (1)Foto HTC Touch (2)Foto HTC Touch (3)Foto HTC Touch (4)Foto HTC Touch (5)

Inleiding

De HTC Touch is een compacte smartphone van het Taiwanese HTC voorzien van een 2,8" touchscreen. Dankzij de doordachte user interface kan je met de HTC Touch zowel navigeren met een stylus als met een vinger. De Touch herkent zelf welk 'invoerdevice' wordt gebruikt en past daar de navigatie op aan. Handig is de goed ogende 3d-bladerfunctie. Met de duim kan eenvoudig ruimtelijk gebladerd worden tussen verschillende content. De HTC Touch draait op het Windows Mobile 6 platform. Het gewicht is met 112 gram zeer acceptabel. Helaas heeft HTC de Touch geen UMTS ondersteuning meegegeven. Alleen EDGE wordt ondersteund, en dit is in Nederland niet meer voor handen. Verder nog bluetooth, een 2 megapixel-camera en een audio- en videospeler. Andere modellen in HTC's Touch-serie zijn de HTC Touch Cruise, HTC Touch Dual en HTC Touch Diamond. In september 2009 kreeg de HTC Touch met de HTC Touch2, een van de eerste smartphones met Windows Mobile 6.5, zijn officiλle opvolger.

Apparaat & afmetingen

De HTC Touch is een compacte touchscreen smartphone met een gewicht van 112 gram. De afmetingen van de smartphone zijn 10,00 x 5,80 x 1,40 centimeter. De spreektijd bedraagt (onder ideale omstandigheden) 300 minuten. De standbytijd bedraagt onder deze omstandigheden 200 uur. De HTC Touch is verkrijgbaar in de kleuren groen, zwart, zilver en wit.

Bel- & datafuncties

De HTC Touch ondersteunt GSM 1800 en 1900 MHz netwerken. Met de Touch kan je relatief snel mobiel internetten dankzij de EDGE ondersteuning. EDGE wordt op dit moment in Nederland echter niet meer ondersteund. Daardoor ben je aangewezen op het veel tragere GPRS. In het buitenland is EDGE nog wel populair. Met de HTC Touch kunnen zowel tekst (SMS) als multimedia (MMS) berichtjes verstuurd en ontvangen worden. Dankzij de emailondersteuning kan je ook gewoon je eigen emails lezen. Trilalarm en polyfone of mp3 beltonen behoren uiteraard tot de standaarduitrusting.

Geheugen en connectivity

De HTC Touch heeft 192 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern microSD geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. De Touch heeft verder nog Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Multimedia

Windows Mobile biedt standaard een breed scala aan multimediafuncties. Zo kan je WMA en MP3 bestanden luisteren, en kan je WMV en MPEG video's bekijken. Met nieuwe software kan je ook andere bestandsformaten luisteren of bekijken. De HTC Touch heeft een ingebouwde camera met een 2.00 megapixel resolutie, waar je ook video's mee kan opnemen.

Scherm & bediening

De bediening van de smartphone vindt plaats op het apparaat zelf (touchscreen). De HTC Touch is uitgerust met een TFT kleurenscherm (65.536 kleuren). |Scherm=93|. Dit scherm heeft een resolutie van 240 x 320 pixels. De HTC Touch draait op Windows Mobile 6.0. |OS=18|.

Prijzen en beoordelingen HTC Touch

Van de HTC Touch staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Touch is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees hier de test(en).

Specificaties HTC Touch

HTC Touch
Aankondiging2007
Verkoopstart2007
Design
Kleuren

Gewicht112 gram
Afmetingen100,0 x 58,0 x 14,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
AccuvermogenOnbekend
Besturingssysteem
OSWindows Mobile 6.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 201 MHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag192 MB + microSD
Scherm
Scherm2,8" (143 ppi)
Resolutie240 x 320px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera2,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidEDGE
DualSIM
VerbindingUSB 2.0
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord