menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

HTC Sensation XE review

Gearchiveerd
Foto HTC Sensation XE (1)Foto HTC Sensation XE (2)Foto HTC Sensation XE (3)Foto HTC Sensation XE (4)

Inleiding

De HTC Sensation XE is een muziek-smartphone met Google's Android 2.3 Gingerbread-besturingssysteem, die een flinke upgrade biedt ten opzichte van de originele HTC Sensation. Belangrijkste vernieuwingen zijn de snellere (dual-core) processor (nu 1,5GHz), het grotere opslaggeheugen (nu 4GB), de langere accuduur en de toevoeging van de Beats Audio-technologie van Dr. Dre. Deze technologie (waarvan ook een Beats Audio-logo achter op het toestel is te vinden), biedt een hoogwaardige audiokwaliteit; een exclusieve 'urBeats'-hoofdtelefoon wordt meegeleverd. Deze heeft een afstandsbediening waarmee je nummers kunt overslaan of telefoongesprekken kunt beantwoorden of beλindigen, ook als de Sensation XE in je broekzak of tas zit. Ook kan deze hoofdtelefoon worden gebruikt om gesprekken mee te voeren. Voor de rest is deze XE-uitvoering van de Sensation nog altijd hetzelfde als het originele model. Dat betekent dat je kan rekenen op een 4,3-inch qHD (540 x 960 pixels) superLCD-touchscreen, een 8-megapixel camera met dubbele LED-flitser en een 1080p Full HD-videorecorder, 3G/HSDPA, WiFi, Bluetooth 3.0, DLNA, GPS, een VGA-frontcamera, tethering-mogelijkheden via USB en WiFi en de HTC Sense-interface (met onder meer geintegreerde Twitter- en Facebook-apps). Chatten kan direct met het voorgeinstalleerde Google Talk. Via de 3,5mm poort is elke standaard headset aan te sluiten en het geheugen is uitbreidbaar via microSD (een 16GB microSD-geheugenkaart wordt meegeleverd). De HTC Sensation XE is uitgevoerd in het zwart. In de Sensation-serie is verder ook de 4,7-inch HTC Sensation XL beschikbaar.

Verder lezen...
- HTC Sensation XL vs. Sensation XE: verschil

Besturingssysteem

Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De HTC Sensation XE ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC Sensation XE

Van de HTC Sensation XE staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Sensation XE is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de HTC Sensation XE
Sensation XE

4,3" Super LCD touchscreen Android 2.34 GB opslag + MicroSD 1,5 GHz dualcore processor3GBluetooth en WiFi8 megapixel camera151 gram126,0 x 64,0 x 11,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord