menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

HTC One X review

Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag32 GB
Scherm4,7" (312 ppi)
Camera8,0 megapixel
Foto HTC One X (1)Foto HTC One X (2)Foto HTC One X (3)Foto HTC One X (4)

Inleiding

De HTC One X is HTC's vlaggenschipmodel voor begin 2012. Het toestel, vervaardigd uit een polycarbonaat unibody, heeft een groot 4,7-inch SuperLCD2 HD-display (van het krasbestendige Gorilla Glass 2) en een krachtige 1,5GHz quad-core processor, waardoor het een waar 'entertainment center' is wat betreft gamen en het bekijken van video's. Op de One X vind je de nieuwe HTC Sense 4-interface, waarin Dropbox is geintegreerd.  Onderdeel van HTC Sense 4 is ook HTC ImageSense, een verzameling nieuwe camera- een beeldfunctionaliteiten. Met de Video Pic-optie kan je tegelijkertijd een foto maken en een video opnemen. Terwijl je een video opneemt, hoef je enkel op de shutter-knop te drukken om tegelijkertijd een foto op hoge resolutie te maken.

Voor de connectiviteit kan je rekenen op 3G/HSPDA, WiFi, HDMI en een 1,3-megapixel webcam. Verder is het slechts 9 millimeter dikke Android 4.0-toestel voorzien van 32GB geheugen (niet uitbreidbaar) en een 8-megapixel camera met een Full HD-videorecorder. De Beats Audio-technologie zorgt voor een perfecte geluidskwaliteit en data tussen apparaten is over te dragen middels Bluetooth of NFC.  Je iTunes-muziek is eveneens eenvoudig te synchroniseren met de ingebouwde HTC Sync Manager-software (die automatisch wordt geinstalleerd op je computer als je je telefoon erop aansluit).

Ondersteuning van Adobe Flash en HTML5 voor een complete internetervaring is standaard. De 'Text Reflow'-functionaliteit herschikt steeds alle tekst voor je, zodat die net zo breed wordt als je scherm; leesbaar zonder dat er links of rechts wat afvalt. De functie 'Lees later' zorgt dat er een kopie van de webpagina bewaard wordt die je dan later offline kunt lezen. Middels het actieve lockscreen kan je je favoriete apps eenvoudig opstarten middels een veeg van je vinger (via vier shortcuts, bijvoorbeeld voor Facebook). Het nieuwe multi-panel design van de HTC One X zorgt er verder voor dat je meteen ziet welke apps je recentelijk gebruikt hebt. En door met drie vingers op het scherm te tikken, switch je vanzelf tussen de laatste twee. Ten slotte zijn grote documenten en bestanden dankzij de Dropbox-integratie eenvoudig te delen; ook heb je vanuit de Office apps direct toegang tot Dropbox. Let op: de One X maakt gebruik van microSIM-kaarten. Tegelijkertijd met de HTC One X zijn de HTC One S en HTC One V geintroduceerd. In oktober 2012 volgde de HTC One X Plus (met Android 4.1 en HTC Sense 4+).

Verder lezen...

HTC One X Plus vs. One X: verschil (specs)
HTC One X vs. HTC One S: verschil (specs)
- Samsung Galaxy S3 vs. HTC One X (specs)

Besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De HTC One X ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC One X

Van de HTC One X staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC One X is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,8. Lees hier de test(en).

Specificaties HTC One X

HTC One X
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht130 gram
Afmetingen135,0 x 70,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartmicro-SIM
Accuvermogen1.800 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorNVIDIA Tegra 3
Kloksnelheid4 core (max 1,5 GHz)
RAM1 GB
Uitbreidbaar
Opslag32 GB
Scherm
Scherm4,7" (312 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortSuper LCD2
Verstevigd glass
Camera
Camera8,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord