menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

HTC Flyer review

Gearchiveerd
Foto HTC Flyer (1)Foto HTC Flyer (2)Foto HTC Flyer (3)Foto HTC Flyer (4)

Inleiding

De HTC Flyer is HTC's eerste tablet en is geintroduceerd op het MWC 2011. De Flyer heeft een 7-inch display en draait op Android 2.3.3, een kleine update van Android 2.3 Gingerbread. De Flyer beschikt over een speciaal voor tablets ontwikkelde versie van de HTC Sense-interface. Nieuw is de HTC Scribe-technologie. Scribe is een technologie waarmee het zeer natuurlijk aanvoelt om (met een stylus) op de Flyer te schrijven. De HTC Flyer ondersteunt tevens Flash 10 en HTML 5. De Timemark-functionaliteit laat toe de opnames van een meeting synchroon te laten lopen met je geschreven aantekeningen. Het aanduiden van een woord in je notities brengt je direct naar de exacte plaats van audio opnames. Notities worden ook geοntegreerd met de kalender. De HTC Flyer introduceert ook een ingebouwde synchronisatie met de Evernote-notitiesoftware. De HTC Flyer beschikt verder over een krachtige 1,5GHz-processor, 1GB RAM, 32GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), 3G/HSPDA, WiFi, GPS, een 5-megapixel camera, een 1,3-megapixel webcam, Bluetooth 3.0, een uitgebreide mediaspeler en een 3,5mm poort. Dankzij de aan de voorzijde geοntegreerde camera integreert de Flyer Skype met video calling. Online gamen 'in de cloud' is op de Flyer mogelijk middels de OnLive gaming-service.

Besturingssysteem

Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De HTC Flyer ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC Flyer

Van de HTC Flyer staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Flyer is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,6. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de HTC Flyer
Flyer
7,0" TFT touchscreen Android 2.332 GB opslagQualcomm Snapdragon S2 1,5 GHz processor3GBluetooth en WiFi5 megapixel camera415 gram195,0 x 122,0 x 13,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord