menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

HTC Desire S review

Gearchiveerd
OSAndroid 2.3
Opslag1.1 GB
Scherm3,7" (252 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto HTC Desire S (1)Foto HTC Desire S (2)

Inleiding

De HTC Desire S is de opvolger van de populaire HTC Desire. Het op Android 2.3 gebaseerde toestel combineert uitgesproken ontwerp met krachtige prestaties. De HTC Desire S is vervaardigd uit een stuk aluminium waardoor het toestel robuust aanvoelt en een hoogwaardige uitstraling heeft. Met de nieuwe Qualcomm 1GHz MSM8255 Snapdragon processor levert de HTC Desire S indrukwekkende snelheid. Verder zorgen de camera's aan de voor- en achterzijde van het toestel voor scherpe HD-video opnames. Op het 3,7-inch superLCD-scherm kunnen deze vervolgens haarscherp worden afgespeeld. De HTC Desire S beschikt over de HTC Sense 3.0-interface, WiFi, 3G/HSDPA, 1,1GB geheugen (uitbreidbaar via microSD), een 5 megapixel camera met autofocus en LED-flits en is verkrijgbaar in het zilver. Tegelijkertijd met de Desire S zijn de HTC Incredible S en HTC Wildfire S geintroduceerd.

Besturingssysteem

Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De HTC Desire S ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen HTC Desire S

Van de HTC Desire S staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De HTC Desire S is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,4. Lees hier de test(en).

Specificaties HTC Desire S

HTC Desire S
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht130 gram
Afmetingen115,0 x 60,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.450 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.3
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 1 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag1 GB + microSD
Scherm
Scherm3,7" (252 ppi)
Resolutie800 x 480px
SchermsoortSuper LCD
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord