menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Google Nexus 7 review

Gearchiveerd
Foto Google Nexus 7 (1)Foto Google Nexus 7 (2)Foto Google Nexus 7 (3)Foto Google Nexus 7 (4)Foto Google Nexus 7 (5)Foto Google Nexus 7 (6)Foto Google Nexus 7 (7)Foto Google Nexus 7 (8)Foto Google Nexus 7 (9)Foto Google Nexus 7 (10)Foto Google Nexus 7 (11)Foto Google Nexus 7 (12)

Inleiding

De Google Nexus 7 is de eerste tablet die Google onder de eigen merknaam op de markt brengt, al is de hardware gefabriceerd door Asus. De Nexus 7 heeft, zoals de naam al doet vermoeden, een 7-inch IPS-display met een HD-resolutie (1280 x 800 pixels). Het display is vervaardigd van het krasbestendige Gorilla Glass. Qua connectiviteit kan je rekenen op een microUSB-aansluiting, WiFi, Bluetooth en NFC; videochatten is mogelijk dankzij de 1,2-megapixel frontcamera en de ingebouwde microfoon. Ook een speaker is geintegreerd in de tablet. 3G-ondersteuning ontbreekt. GPS-support maakt navigeren met Google Maps mogelijk. De Google Nexus 7 is verder voorzien van een krachtige quad-core NVIDIA Tegra 3-processor en komt in edities met 8GB of 16GB geheugen. NFC en Bluetooth in combinatie met de Android Beam-functionaliteit maakt dataoverdracht tussen deze Android-tablet en Android-smartphones eenvoudig. De Google Nexus 7 is verder de eerste tablet die draait op het vernieuwde Android 4.1 Jelly Bean, dat slimmere notificaties en vernieuwde widgets biedt ten opzichte van Android 4.0. De Nexus 7 is helemaal geoptimaliseerd voor multimedia-gebruik: de integratie met de Google Play Store (Android Market) is daartoe zo ver mogelijk doorgevoerd. In de Play Store vind je e-books, apps, games, muziek en video's. (Video's zijn in HD-kwaliteit af te spelen). Via de Music Manager is ook muziek uit je iTunes-bibliotheek in Google Play te importeren. Browsen doe je op de Google Nexus 7 met Google's voorgeinstalleerde Chrome-browser. Daarnaast zijn ook de andere bekende Google-toepassingen (waaronder Gmail (met offline-leesfunctie), Google+ en YouTube HD) voorgeinstalleerd. Een nieuwe toepassing is Google Now, waarmee je onder meer op de hoogte blijft van het weer en de laatste vlucht- en verkeersinformatie. Tegelijkertijd met de introductie van de Google Nexus 10 heeft Google ook een 32GB- en een 3G-editie van de Nexus 7 onthuld. In juli 2013 volgde de Google Nexus 7 2, in oktober 2014 de Google Nexus 9.

Verder lezen...

Google Nexus 7 vs. iPad mini (specs)

Besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De Google Nexus 7 ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Google Nexus 7

Van de Google Nexus 7 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Google Nexus 7 is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 9,0. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Google Nexus 7
Nexus 7

7,0" IPS touchscreen (1.280 x 800 pixels)Android 4.18 GB opslagNVIDIA Tegra 3 1,2 GHz quadcore processor3GBluetooth en WiFi1.2 megapixel camera340 gram199,0 x 120,0 x 11,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord