menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Canon PowerShot SX220 HS review

Gearchiveerd
Foto Canon PowerShot SX220 HS (1)Foto Canon PowerShot SX220 HS (2)Foto Canon PowerShot SX220 HS (3)Foto Canon PowerShot SX220 HS (4)Foto Canon PowerShot SX220 HS (5)Foto Canon PowerShot SX220 HS (6)Foto Canon PowerShot SX220 HS (7)

Inleiding

De Canon PowerShot SX220 HS is een superzoom-camera met een 12,1-megapixel sensor, een 28mm groothoeklens en een 14-voudige optische zoom. In combinatie met de DIGIC 4-processor zorgt de gevoelige beeldsensor voor een uitstekende beeldkwaliteit. Met de PowerShot SX220 HS kan je video's in Full HD-kwaliteit met stereogeluid opnemen. Tijdens het opnemen van Full HD-video's kan je gewoon de optische zoom gebruiken. De Dynamische Image Stabilizer reduceert het effect van trillingen tijdens de opname. In de high-speed burst modus leg je razendsnel actie vast en met de Super Slow Motion Movie-modus kan je bewegingen vertragingen. De PowerShot SX220 HS biedt volledige creatieve vrijheid: van semi-automatische AV- en TV-modi tot volledig handmatige bediening. "Movie Digest" legt maximaal 4 seconden van de actie vast voordat een opname wordt gemaakt, waarbij alle clips van dezelfde dag worden samengevoegd in een enkele VGA-film die je kunt toevoegen aan je fotocollectie. De iFrame-video-indeling biedt een eenvoudige manier om je video's snel te importeren, te bewerken en te delen. De Canon PowerShot SX220 HS is beschikbaar in het grijs of paars. Tegelijkertijd met dit model is de Canon PowerShot SX230 HS geintroduceerd, die als extra beschikt over GPS.

Apparaat & afmetingen

De Canon PowerShot SX220 HS is een compacte superzoomcamera met een gewicht van 215 gram. De afmetingen van de camera zijn 10,6 x 5,9 x 3,3 centimeter. De Canon PowerShot SX220 HS is verkrijgbaar in de kleuren paars en grijs.

Resolutie en lens

De PowerShot SX220 HS is uitgerust met een 12,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 392 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 14,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC, SDXC en MMC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB overzetten van en naar je PC. Deze Canon heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de PowerShot SX220 HS snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 461.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot SX220 HS

Van de Canon PowerShot SX220 HS staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon PowerShot SX220 HS is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Canon PowerShot SX220 HS
PowerShot SX220 HS

3,0" TFT12.1 megapixel camera14.0x optische zoom215 gram106,0 x 59,0 x 33,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord