menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Canon PowerShot D20 review

Gearchiveerd
Resolutie12,1 megapixel
Zoom5x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Canon PowerShot D20 (1)Foto Canon PowerShot D20 (2)Foto Canon PowerShot D20 (3)

Inleiding

De Canon PowerShot D20 is de opvolger van de PowerShot D10. Net als zijn voorganger is dit een robuuste outdoor-camera met een opvallend design. Ook de PowerShot D20 is bestand tegen water (tot 10 meter diep), schokken (de camera overleeft vallen tot 1,5 meter), stof en koude temperaturen (tot -10 graden Celsius). Niet alleen is de PowerShot D20 robuust, dankzij de 12-megapixel sensor, 5-voudige optische zoom en optische beeldstabilisatie maak je er ook fraaie afbeeldingen mee. Tevens is het mogelijk om video's in 1080p Full HD-kwaliteit op te nemen; middels HDMI-out kan je deze direct op je HD-televisie terugkijken. Ook is de PowerShot D20 voorzien van enkele bijzondere onderwater-opties (zoals onderwater-macro) en speciale filmopties (waaronder Super Slow Motion en de mogelijkheid om in 720p HD-kwaliteit een videodagboek vast te leggen). Dankzij de GPS-ondersteuning ten slotte zijn foto's en video's eenvoudig te geotaggen, zodat je altijd weet waar je ze hebt genomen. De Canon PowerShot D20 is verkrijgbaar in een zwart/blauwe, zwart/gele of zwart/zilveren editie. In februari 2014 is dit model opgevolgd door de Canon PowerShot D30.

Apparaat & afmetingen

De Canon PowerShot D20 is een outdoor-compactcamera met een gewicht van 228 gram. De afmetingen van de camera zijn 11,2 x 7,1 x 2,8 centimeter. De Canon PowerShot D20 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel, zilver en zwart.

Resolutie en lens

De PowerShot D20 is uitgerust met een 12,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 140 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 5,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

Over de grootte van het interne geheugen zijn door de fabrikant geen gegevens verstrekt. Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Canon heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de PowerShot D20 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 461.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Canon PowerShot D20

Van de Canon PowerShot D20 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Canon PowerShot D20 is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,7. Lees hier de test(en).

Specificaties Canon PowerShot D20

Canon PowerShot D20
Aankondiging2012
Verkoopstart2012
Design
Kleuren

Gewicht228 gram
Afmetingen112,0 x 71,0 x 28,0 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,1 megapixel
Zoomrange28 - 140 mm
Zoom5x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit1920 x 1080 (Full HD) @ 24 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD, SDHC, SDXC
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingUSB 2.0
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord