menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Asus Eee Pad Transformer review

Gearchiveerd
Foto Asus Eee Pad Transformer (1)Foto Asus Eee Pad Transformer (2)Foto Asus Eee Pad Transformer (3)Foto Asus Eee Pad Transformer (4)Foto Asus Eee Pad Transformer (5)Foto Asus Eee Pad Transformer (6)Foto Asus Eee Pad Transformer (7)Foto Asus Eee Pad Transformer (8)Foto Asus Eee Pad Transformer (9)

Inleiding

De Asus Eee Pad Transformer (TF101) is een 10,1-inch tablet die verkrijgbaar is met een optioneel docking station met toetsenbord waarmee je de tablet 'transformeert' in een laptop. De Eee Pad Transformer heeft een NVIDIA Tegra 2-processor en draait op Android 3.0 Honeycomb. Daarnaast kan je rekenen op 1080p HD-videoweergave, Bluetooth 2.1, WiFi, een 1,2-megapixel webcam, een 5-megapixel camera, miniHDMI, een SD-geheugenkaartslot en 2 stereospeakers. Het werkgeheugen is 512MB of 1GB en voor de Flash-opslag kan je kiezen uit 16GB, 32GB of 64GB. Tegelijkertijd met de Eee Pad Transformer zijn de Asus Eee Pad Slider en de Asus Eee Pad MeMO geintroduceerd. De Transformer is in november 2011 opgevolgd door de Asus Eee Pad Transformer Prime.

Verder lezen...
Asus Transformer vs. Transformer Prime: verschil (specs)

Apparaat & afmetingen

De Asus Eee Pad Transformer is een tablet met laptop-dock met een gewicht van 680 gram. De afmetingen van het tablet zijn 27,10 x 17,60 x 1,30 centimeter.

Hardware

De Asus Eee Pad Transformer draait op een 1 GHz NVIDIA Tegra 2 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Naast een 16 GB variant is de Asus Eee Pad Transformer ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 32 GB. Het DDR2 SDRAM werkgeheugen bedraagt 512 MB. De maximale resolutie van het 10,1" scherm is 1280 x 800 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Eee Pad Transformer ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

In totaal staan er 2 USB poorten tot je beschikking. Op deze poorten kan je bijvoorbeeld een extra muis, groter toetsenbord of printer aansluiten. Handig is de ingebouwde 3-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Eee Pad Transformer in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Asus aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Asus Eee Pad Transformer kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Asus Eee Pad Transformer draait op Android 3.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor het gebruik op tablets. De browser-, camera-, contacts- en email-toepassingen in Android 3.0 zijn ook allemaal aangepast voor het gebruik op grotere (tablet)displays. De browser kent enkele van de belangrijkste vernieuwingen. Je kan er nu voor kiezen om automatisch ingelogd te zijn op Google sites (bijvoorbeeld Gmail). Met een Google-account kan je daarnaast automatisch je bookmarks synchroniseren met Google Chrome. Het zoomen en scrollen is verbeterd, wederom met het oog op grotere displays. Meerdere tabs vervangen de verschillende browser-schermen. Niet onbelangrijk is dat in Android 3.0 een "incognito-modus" is toegevoegd waarmee je anoniem kan browsen. Android 3.0 is verder de eerste Android-editie die zowel single- als multicore-processors ondersteunt. Voor Android 3.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Asus Eee Pad Transformer

Van de Asus Eee Pad Transformer staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Asus Eee Pad Transformer is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,9. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Asus Eee Pad Transformer
Eee Pad Transformer
10,1" touchscreen Android 3.016 GB opslagNVIDIA Tegra 2 1 GHz dualcore processor3GBluetooth en WiFi5 megapixel camera680 gram271,0 x 176,0 x 13,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord