menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Archos FamilyPad 2 review

Gearchiveerd
Foto Archos FamilyPad 2 (1)Foto Archos FamilyPad 2 (2)Foto Archos FamilyPad 2 (3)Foto Archos FamilyPad 2 (4)

Inleiding

De Archos FamilyPad 2 is een tablet met een groot 13,3-inch HD-display, waardoor meerdere gezinsleden er tegelijkertijd een spelletje op kunnen spelen of op kunnen videochatten (met de 720p HD-webcam). De FamilyPad 2 komt met een opzetstuk, dus de tablet is ook te gebruiken als fotoframe. Daarnaast kan je de tablet middels miniHDMI aansluiten op een HD-televisie: games of video's kan je dan op je grote televisiescherm bekijken. Dankzij de ondersteuning van USB Host is data van een USB-stick of harddrive eenvoudig op de FamilyPad 2 over te zetten. Archos' tweede familietablet (na de originele Archos Arnova FamilyPad) draait op Android 4.1 Jelly Bean en ondersteunt de Google Play Store. OfficeSuite Viewer (voor het bekijken van Office-bestanden) en een demo van het spel World of Goo worden meegeleverd. De FamilyPad beschikt verder over een dual-core processor, WiFi, 8GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), een 2-megapixel camera aan de voor- en achterzijde en een Full HD-videospeler.

Apparaat & afmetingen

De Archos FamilyPad 2 is een tablet voor de hele familie met een gewicht van 1,3 kilogram. De afmetingen van het tablet zijn 33,7 x 23,0 x 1,2 centimeter. De Archos FamilyPad 2 is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart.

Hardware

De Archos FamilyPad 2 draait op een 1.6 GHz ARM Cortex A9 processor en heeft een intern geheugen van 8 GB. Het RAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 13,3"-TFT-scherm is 1280 x 800 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieλn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de FamilyPad 2 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de FamilyPad 2 in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Archos aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Archos FamilyPad 2 kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Archos FamilyPad 2 draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De Archos FamilyPad 2 ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Archos FamilyPad 2

Van de Archos FamilyPad 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Archos FamilyPad 2 voorhanden.

Specs en varianten van de Archos FamilyPad 2
FamilyPad 2

13,3" TFT touchscreen Android 4.18 GB opslagARM Cortex-A9 1,6 GHz dualcore processorWiFi2 megapixel camera1,3 kilogram337,0 x 230,0 x 12,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord