menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Archos 5 Internet Tablet review

Gearchiveerd
Foto Archos 5 Internet Tablet (1)Foto Archos 5 Internet Tablet (2)Foto Archos 5 Internet Tablet (3)Foto Archos 5 Internet Tablet (4)

Inleiding

De Archos 5 Internet Tablet is een tablet die draait op Android 1.6. Met de Archos 5 heb je altijd toegang tot internet dankzij de ondersteuning van WiFi. Voor andere draadloze mogelijkheden wordt ook Bluetooth ondersteund. De Archos bedien je middels het grote 4,8-inch touchscreen, waarop je ook video's in HD-kwaliteit kan afspelen. Handig is dat de Archos 5 wordt geleverd met voorgeinstalleerde applicaties voor onder Twitter, Wikipedia en LinkedIn. Daarnaast beschikt deze tablet over een GPS-ontvanger, zodat ook navigatie tot de mogelijkheden behoort. De Archos komt met 8GB, 32GB, 160GB of 500GB geheugen, dat je verder is uit te breiden met een microSD-geheugenkaart. De Archos 43 zal op termijn de Archos 5 opvolgen.

Apparaat & afmetingen

De Archos 5 Internet Tablet is een internet tablet met een gewicht van 182 gram. De afmetingen van het tablet zijn 14,30 x 7,90 x 1,00 centimeter.

Hardware

De Archos 5 Internet Tablet draait op een 800 MHz ARM Cortex A8 processor en heeft een intern geheugen van 32 GB. Naast een 32 GB variant is de Archos 5 Internet Tablet ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 8 GB, 32 GB, 160 GB en 500 GB. Het DDR SDRAM werkgeheugen bedraagt 256 MB. De maximale resolutie van het 4,8" scherm is 480 x 800 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de 5 Internet Tablet ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de 5 Internet Tablet in- en uitgangen voor internet en audio. Een extern scherm behoort niet tot de mogelijkheden. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Archos 5 Internet Tablet kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Archos 5 Internet Tablet draait op Android 1.6. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 1.6 Donut biedt ten opzichte van 1.5 verbeterde zoekweergaven en camera-applicaties. Vanaf deze versie wordt verder Google Maps Navigation ondersteund. Het populaire Angry Birds is beschikbaar voor Android 1.6 in de Android Market. Let op: Android 1.6 ondersteunt geen WhatsApp.

Prijzen en beoordelingen Archos 5 Internet Tablet

Van de Archos 5 Internet Tablet staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Archos 5 Internet Tablet is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,0. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Archos 5 Internet Tablet
5 Internet Tablet
4,8" touchscreen Android 1.632 GB opslag 800 MHz processorBluetooth en WiFi182 gram143,0 x 79,0 x 10,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord