menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Amazon Kindle review

Beschikbaar
Scherm6,0"
Touchscreen
Opslag4 GB
WiFi
Foto Amazon Kindle (1)Foto Amazon Kindle (2)Foto Amazon Kindle (3)Foto Amazon Kindle (4)

Inleiding

De Amazon Kindle Touch (7de generatie) is een e-reader met een 6-inch eInk Pearl-touchdisplay, dat net zo prettig is af te lezen als normaal papier. Het scherm heeft geen last van schittering, ook niet in fel zonlicht. Het toestel heeft 4GB geheugen, zodat je duizenden e-books kan opslaan en is met een gewicht van 191 gram lichter dan een paperback. De 1GHz-processor zorgt voor vlotte pagina-omslagen en dankzij de ingebouwde WiFi-ondersteuning kan je in minder dan 60 seconden elektronische boeken downloaden. Eén keer opladen kan voldoende batterijduur bieden voor vier weken, op basis van een half uur lezen per dag met uitgeschakelde draadloze verbinding. Op deze e-reader zie je meteen hoe lang het nog duurt om een hoofdstuk of boek uit te lezen. De functie 'Tijd om te lezen' is gebaseerd op jouw persoonlijke leessnelheid en wordt constant aangepast aan veranderingen in jouw tempo en gewoonten. Met 'Tijd om te lezen' kun je beslissen of je aan een nieuw hoodstuk begint of niet. Woorden die zijn opgezocht in het woordenboek, worden automatisch toegevoegd aan Vocabulary Builder, zodat je je kennis kunt vergroten en woorden beter kunt onthouden. Dankzij de Whispersync-technologie worden de recentste gelezen pagina, bladwijzers en aantekeningen met alle Kindle-apparaten en Kindle-apps (beschikbaar voor iOS en Android) gesynchroniseerd, dus je kan verder lezen op de plek waar je was gestopt. Tot slot biedt de Amazon Kindle acht verschillende lettergroottes om vermoeide ogen te voorkomen. Naast dit model voert Amazon ook de Kindle Paperwhite en de Kindle Voyage.

Apparaat & afmetingen

De Amazon Kindle is een e-reader met een gewicht van 191 gram. De afmetingen van de ereader zijn 16,9 x 11,9 x 1,0 centimeter. De afmetingen van de ereader zijn 16,9 x 11,9 x 1,0 centimeter. De Amazon Kindle is enkel verkrijgbaar in de kleur zwart. Boeken lees je op het 6,0" e-ink Pearl-scherm (800 x 600 pixels) van de Amazon Kindle. Dankzij het touchscreen is de ereader eenvoudig te bedienen. Een e-ink-scherm is speciaal ontworpen om de leeservaring van inkt op papier te evenaren. Voordeel is het extreem lage stroomverbruik en de goede leesbaarheid onder felle lichtomstandigheden. Een e-ink Pearl scherm biedt een beter energiebeheer en snellere omslagtijden dan de originele e-ink schermen. Deze eReader kan in ieder geval uit de voeten met 13 eBook- en document-formaten, te weten TXT, PDF, MOBI, PRC, HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP, AZW3 en AZW eBooks.

Geheugen & connectivity

De Amazon Kindle heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is niet uitbreidbaar. De ereader ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken).

Prijzen en beoordelingen Amazon Kindle

Van de Amazon Kindle staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Amazon Kindle is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,0. Lees hier de test(en).

Specificaties Amazon Kindle

Amazon Kindle
Aankondiging2014
Verkoopstart2014
Design
Kleuren

Gewicht191 gram
Afmetingen169,0 x 119,0 x 10,2 mm
Waterdicht
Scherm
Scherm6,0"
Touchscreen
Resolutie800 x 600px
Schermsoorte-ink Pearl
Geheugen
Opslag4 GB
Uitbreidbaar
FormatenTXT, PDF, MOBI, PRC, HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP, AZW3, AZW
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
VerbindingmicroUSB
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord