menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Acer Liquid Z2 review

Gearchiveerd
Foto Acer Liquid Z2 (1)Foto Acer Liquid Z2 (2)

Acer Liquid Z2 in het kort

De Acer Liquid Z2 Duo (Z120) is een budgetvriendelijke dual-sim smartphone (ook beschikbaar als single-sim) met een 3,5-inch touchscreen en het Android 4.1-besturingssysteem. De Liquid Z2 is voorzien van een quick mode navigatietool (waarmee de menuopties op de wijze van traditionele featurephones getoond worden, zodat je snel en eenvoudig tot de belangrijkste functionaliteiten toegang hebt) en een snelle 1GHz processor zodat beginnende gebruikers en featurephone-upgraders een vlekkeloze eerste ervaring hebben. De 3-megapixel camera start op in maar 1 seconde, biedt een panoramische en multi-angle modus, en continuous shooting (tot 99 shots) om waardevolle momenten vast te leggen. SRS Sound zorgt voor een goede mobile audio-ervaring met meer helderheid en een diepere bas. Tegelijkertijd met dit model is de Acer Liquid E1 aangekondigd.

Verder lezen...

Acer Liquid Z2 hands-on

Acer Liquid Z2 besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De Acer Liquid Z2 ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Acer Liquid Z2 hoogtepunten

Quick Mode

voor als je iets eenvoudigers wil dan Android

Met de Quick Mode wordt de bediening van de Liquid Z2 een stuk eenvoudiger. Geen kleine iconen meer in een zwart Androidscherm, maar grote iconen met duidelijke functies. Net als vroeger, gewoon duidelijk!

Krachtige luidspreker

Lekker chillen

De ingebouwde luidspreker van de Liquid Z2 produceert een krachtig, helder en duidelijk geluid. Dankzij het goede geluid geniet je nog meer van muziek, films en internetvideo's.

Cameraplezier

Smile!

De camera van de Liquid Z2 biedt een snelle opstartijd, verschillende opnamemodi en artistieke kleureneffecten. Met het aanraakscherm maak je gemakkelijk foto's om met je vrienden te delen.

Specs en varianten van de Acer Liquid Z2
Liquid Z2

3,5" TFT touchscreen Android 4.14 GB opslag + MicroSDQualcomm Snapdragon S1 1 GHz processor3GBluetooth en WiFi3 megapixel camera110 gram110,0 x 63,0 x 12,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord