menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Acer Liquid Z2 review

Gearchiveerd
OSAndroid 4.1
Opslag4 GB
Scherm3,5" (165 ppi)
Camera3,0 megapixel
Foto Acer Liquid Z2 (1)Foto Acer Liquid Z2 (2)

Acer Liquid Z2 in het kort

De Acer Liquid Z2 Duo (Z120) is een budgetvriendelijke dual-sim smartphone (ook beschikbaar als single-sim) met een 3,5-inch touchscreen en het Android 4.1-besturingssysteem. De Liquid Z2 is voorzien van een quick mode navigatietool (waarmee de menuopties op de wijze van traditionele featurephones getoond worden, zodat je snel en eenvoudig tot de belangrijkste functionaliteiten toegang hebt) en een snelle 1GHz processor zodat beginnende gebruikers en featurephone-upgraders een vlekkeloze eerste ervaring hebben. De 3-megapixel camera start op in maar 1 seconde, biedt een panoramische en multi-angle modus, en continuous shooting (tot 99 shots) om waardevolle momenten vast te leggen. SRS Sound zorgt voor een goede mobile audio-ervaring met meer helderheid en een diepere bas. Tegelijkertijd met dit model is de Acer Liquid E1 aangekondigd.

Verder lezen...

Acer Liquid Z2 hands-on

Acer Liquid Z2 besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De Acer Liquid Z2 ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Acer Liquid Z2 hoogtepunten

Quick Mode

voor als je iets eenvoudigers wil dan Android

Met de Quick Mode wordt de bediening van de Liquid Z2 een stuk eenvoudiger. Geen kleine iconen meer in een zwart Androidscherm, maar grote iconen met duidelijke functies. Net als vroeger, gewoon duidelijk!

Krachtige luidspreker

Lekker chillen

De ingebouwde luidspreker van de Liquid Z2 produceert een krachtig, helder en duidelijk geluid. Dankzij het goede geluid geniet je nog meer van muziek, films en internetvideo's.

Cameraplezier

Smile!

De camera van de Liquid Z2 biedt een snelle opstartijd, verschillende opnamemodi en artistieke kleureneffecten. Met het aanraakscherm maak je gemakkelijk foto's om met je vrienden te delen.

Specificaties Acer Liquid Z2

Acer Liquid Z2
Aankondiging2013
Verkoopstart2013
Design
Kleuren

Gewicht110 gram
Afmetingen110,0 x 63,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.300 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.1
CPU/Geheugen
ProcessorQualcomm Snapdragon S1
Kloksnelheid0 core (max 1 GHz)
RAM512 MB
Uitbreidbaar
Opslag4 GB + microSD
Scherm
Scherm3,5" (165 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord