menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Acer Iconia Tab A510 review

Gearchiveerd
Foto Acer Iconia Tab A510 (1)Foto Acer Iconia Tab A510 (2)

Inleiding

De Acer Iconia Tab A510 / A511 is een 10,1-inch multi-touch-tablet met het Android 4.0 Ice Cream Sandwich-besturingssysteem. De tablet komt in een speciale Olympic Games Edition, als eerbetoon aan de samenwerking tussen Acer en de Olympische Beweging (in 2012). Om Android heen vind je de Acer Ring-interface, waarmee de belangrijkste functionaliteiten meteen meteen vanaf het homescreen toegankelijk zijn. De quad-core NVIDIA Tegra 3-processor zorgt voor snelle prestaties en het geheugen van de Acer A510 bedraagt 32GB (uitbreidbaar middels microSD). Tevens vind je op de A510 een microUSB- en een microHDMI-aansluiting, een HD-webcam en een 5-megapixel camera. Ook WiFi, Bluetooth 2.1 en GPS zijn standaard; optioneel is via het SIM-kaartslot 3G-ondersteuning mogelijk (het model met 3G is bekend als de Iconia Tab A511). Polaris Office, voor het bekijken en/of bewerken van PDF- en Office-bestanden, wordt meegeleverd. Middels Acers Clear-fi technologie kan je eenvoudig data delen middels een lokaal netwerk. Acer belooft dat de Iconia Tab A510 een batterijduur van 15 uur heeft. Dit model volgt de Acer Iconia Tab A500 / A501 op.

Besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De Acer Iconia Tab A510 ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Acer Iconia Tab A510

Van de Acer Iconia Tab A510 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Acer Iconia Tab A510 is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,4. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Acer Iconia Tab A510
Iconia Tab A510

10,1" TFT touchscreen Android 4.032 GB opslagNVIDIA Tegra 3 1,3 GHz quadcore processor3GBluetooth en WiFi5 megapixel camera675 gram260,0 x 175,0 x 11,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord