menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Acer Iconia Tab A500 review

Gearchiveerd
Foto Acer Iconia Tab A500 (1)Foto Acer Iconia Tab A500 (2)Foto Acer Iconia Tab A500 (3)

Inleiding

De Acer Iconia Tab A500 / A501 is een 10,1-inch tablet met Android 3.0 (Honeycomb). De Tab A500 heeft een krachtige dual-core 1GHz NVIDIA Tegra 2-processor aan boord en beschikt over 16GB of 32GB geheugen, dat je middels microSD kan uitbreiden. Bluetooth 2.1, 3G/HSDPA en WiFi worden standaard ondersteund en met de 2-megapixel frontcamera kan je videochatten. Aan de achterzijde bevindt zich tevens een 5-megapixel camera om mee te fotograferen. Externe apparatuur is via HDMI of microUSB aan te sluiten. Van de Acer Iconia Tab A500 is ook een kleinere 7-inch variant (de Acer Iconia Tab A100) en een even grote Windows 7-variant (de Acer Iconia Tab W500) beschikbaar.

Apparaat & afmetingen

De Acer Iconia Tab A500 is een 10,1-inch Android-tablet met een gewicht van 730 gram. De afmetingen van het tablet zijn 26,0 x 17,7 x 1,3 centimeter.

Hardware

De Acer Iconia Tab A500 draait op een 1 GHz NVIDIA Tegra 2 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Naast een 16 GB variant is de Acer Iconia Tab A500 ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 32 GB. Het DDR2 SDRAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 10,1\"-TFT-scherm is 1280 x 800 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieλn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de Iconia Tab A500 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Iconia Tab A500 in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Acer aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Acer Iconia Tab A500 kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Acer Iconia Tab A500 draait op Android 3.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor het gebruik op tablets. De browser-, camera-, contacts- en email-toepassingen in Android 3.0 zijn ook allemaal aangepast voor het gebruik op grotere (tablet)displays. De browser kent enkele van de belangrijkste vernieuwingen. Je kan er nu voor kiezen om automatisch ingelogd te zijn op Google sites (bijvoorbeeld Gmail). Met een Google-account kan je daarnaast automatisch je bookmarks synchroniseren met Google Chrome. Het zoomen en scrollen is verbeterd, wederom met het oog op grotere displays. Meerdere tabs vervangen de verschillende browser-schermen. Niet onbelangrijk is dat in Android 3.0 een \"incognito-modus\" is toegevoegd waarmee je anoniem kan browsen. Android 3.0 is verder de eerste Android-editie die zowel single- als multicore-processors ondersteunt. Voor Android 3.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De Acer Iconia Tab A500 ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Acer Iconia Tab A500

Van de Acer Iconia Tab A500 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Acer Iconia Tab A500 is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,9. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Acer Iconia Tab A500
Iconia Tab A500
10,1" TFT touchscreen Android 3.016 GB opslagNVIDIA Tegra 2 1 GHz dualcore processor3GBluetooth en WiFi5 megapixel camera730 gram260,0 x 177,0 x 13,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord