menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Acer Aspire One D270 review

Gearchiveerd
Foto Acer Aspire One D270 (1)Foto Acer Aspire One D270 (2)

Inleiding

De Acer Aspire One D270 is een kleurrijke 10,1-inch netbook met een dual-core 1,6GHz Intel Atom N2600 (Cedar Trail)-processor en Windows 7 Starter. Deze 1,3 kilogram wegende mini-laptop is voorzien van een VGA-webcam en WiFi om mee te videochatten. Het 320GB geheugen is uitbreidbaar via de 5-in-1-cardreader en het DDR3-werkgeheugen bedraagt 1GB (en is te upgraden tot 4GB). Randapparatuur sluit je eenvoudig op de Aspire One D270 aan dankzij de HDMI-aansluiting en de drie USB (2.0)-poorten. Office 2010 Starter (met basisversies van Word en Excel) wordt meegeleverd.

Apparaat & afmetingen

De Acer Aspire One D270 is een netbook met een gewicht van 1,3 kilogram. De afmetingen van de netbook zijn 25,8 x 18,5 x 2,6 centimeter. De Acer Aspire One D270 is verkrijgbaar in de kleuren blauw, paars, rood, wit en zwart.

Hardware

De Acer Aspire One D270 draait op een 1.6 GHz Intel Atom N2600 processor en heeft een intern geheugen van 320 GB. Het DDR3 SDRAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 10,1\" scherm is 1024 x 600 pixels. Het scherm wordt aangestuurd door een Intel GMA3600 grafische chip. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieλn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Met de ingebouwde webcam kan je de Aspire One D270 ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

In totaal staan er 3 USB poorten tot je beschikking. Op deze poorten kan je bijvoorbeeld een extra muis, groter toetsenbord of printer aansluiten. Handig is de ingebouwde 5-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Aspire One D270 in- en uitgangen voor internet, audio, VGA en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Acer aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon ontbreekt helaas. De Acer Aspire One D270 kan wel draadloos met internet worden verbonden via WiFi.

Software

De Acer Aspire One D270 draait op Windows 7 Starter. Windows 7 Starter is een uitgeklede editie van Windows 7. Deze editie is speciaal ontworpen voor minder krachtige systemen zoals netbooks. In deze edities ontbreken veel bekende mogelijkheden. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk een eigen wallpaper in te stellen en veel standaard Microsoft-software wordt niet meegeleverd. Tevens ontbreekt een speciale Windows XP-modus. De meeste Windows 7 Starter-modellen worden geleverd met Office 2010 Starter (dat uitgeklede versies van Word en Excel bevat). Windows 7 Starter vind je alleen voorgeinstalleerd op netbooks en is niet los leverbaar.

Prijzen en beoordelingen Acer Aspire One D270

Van de Acer Aspire One D270 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Acer Aspire One D270 voorhanden.

Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord